Da li smete sami preko ovog puta?

Pogled na "pijani most" u Noveškoj dovoljan je da čak i najveći fanatici među vozačima zaustave automobil i vrate se nazad.

Pogled na "pijani most" u Noveškoj dovoljan je da čak i najveći fanatici među vozačima zaustave automobil i vrate se nazad.

"Pijani most", odnosno most Storseisundet, dramatičnog oblika smešten na zapadnoj obali Norveške, dugačak je 260 kilometara puta i istinska je atrakcija za turiste.

Most je najduži od osam mostova koji čine takozvani "Atlantski put", put koji spaja poluostrvo Romsdal i Averoja ostrvo. Projekat "Atlantski put" je 2005. godine proglašen za norvešku konstrukciju veka, a magazin britanskog lista "Gardijan" je "pijani most" stavio na prvo mesto liste najboljih "road tripova".

Iako izgleda zastrašujuće, posebno pod udarom jakih talasa, most je vrlo frenkventan, a koriste ga kako turisti tako i lokalci kada idu na pecanje.

  • 07.11.2011 09:31
    I baš je dugačak 260 kilometara?
  • Igor

    07.11.2011 09:12
    Meni je most kod Beske strasniji!
  • Osmi Sekretar SKOJa

    06.11.2011 20:43
    Vozi Misko
    Da se ja pitam proterao bi autobus ovuda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja