VIDEO: Gugl naočare kao velika pomoć turistima

Kompanija Gugl predstavila je ove sedmice svoj novi proizvod, Gugl naočare, koji bi mogao da bude od velike koristi turistima.
Kompanija Gugl predstavila je ove sedmice svoj novi proizvod, Gugl naočare, koji bi mogao da bude od velike koristi turistima.

Neobična sprava izazvala je lavinu komentara, kako zbog svojih neverovatnih mogućnosti, tako i zbog cene koja, za sada naručene modele, iznosi 1500 dolara. Međutim, kako se čini, jednostavna upotreba mogla bi da bude od velike koristi putnicima, prenosi CNN.

Ove naočare mogle bi da zamene gomilu tehnoloških naprava koje veliki broj turista nosi sa sobom na putovanju. Kamere, foto-aparati, telefoni pa čak i GPS sistem, smešteni su u ovaj par naočara. Osim toga, uz njihovu upotrebu biće nepotrebni i brojni rečnici, jer će naočare imati ugrađen sistem za brzo prevođenje.

Uz sve to, postojaće i direktna veza sa internetom što će, za one koji to vole, biti odličan dodatak. Tako će brojni video i foto sadržaji moći da se još lakše razmenjuje na društvenim mrežama.

Uprkos ne baš pristupačnoj ceni, iz kompanije Gugl navode da rade na tome kako bi njihov proizvod bio dostupan što većem broju ljudi.

  • 23.02.2013 19:45
    Pomoc turistima...
    ... narocito u Srbiji cije mape jos ne postoje za GPS navigaciju.
  • LimanacNS

    22.02.2013 18:58
    .....
    Zjuuuu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja