Raspisan konkurs za upravnika Stounhendža

Prvi put u istoriji dugoj 4.000 godina vlasnici Stounhendža su raspisali konkurs za upravnika ovog mesta, čije će dužnosti između ostalog biti održavanje veza sa hodočasnicima i lokalnim stanovništvom i čuvanje "dostojanstva kamenog spomenika", čija misterija do danas nije otkrivena.
Prvi put u istoriji dugoj 4.000 godina vlasnici Stounhendža su raspisali konkurs za upravnika ovog mesta, čije će dužnosti između ostalog biti održavanje veza sa hodočasnicima i lokalnim stanovništvom i čuvanje "dostojanstva kamenog spomenika", čija misterija do danas nije otkrivena.

Samo oni najpametniji i najbolji moći će da se prijave za posao menadžera čuvene kamene atrakcije iz praistorije koja privlači turiste i hodočasnike, a najuspešnijem je ponuđena plata od 65.000 funti godišnje. "Zadaci mendžera će biti da se sastaje sa hofočasnicima i obezbedi da se ni u kom slučaju ne kompromituje integritet i misterija ovog mesta" piše u konkursu za posao.

Onaj ko bude izabran na ovo radno mesto upravljaće ovom atrakcijom tako da se bez problema na tom mestu može okupiti milion posetilaca, a upravljaće i osobljem koje održava mesto i koje broji oko 180 volontera.

Tim Riv koji radi u Engleskom društvu za zaštitu spomenika slikovito objašnjava posao budućeg upravnika Stounhendža:
"U jednom trenutku možete biti gore na kamenju, pokušavajući da pomognete posetiocima, a sledećeg trenutka u najmodernijem centru za posetioce. Sledeći put možete biti u odelu, kao vodič kroz park. Potrebna je dakle izuzetno sposobna i višestruko talentovana osoba, koja može da obavlja nekoliko zadataka odjednom".

Jedan od važnih zadataka jeste da se održavaju veze sa vođama druida, koji su se zalagali da se ovo mesto otvori za posetioce i leti i zimi. Osnovne dužnosti još uključuju i marketinški rad na promociji mesta kao i nadgledanje i osmišljavanje sezonskih skupova, a krajnji rok za prijave je 5. maj ove godine.

Stounhendž se nalazi u okrugu Viltšir u Engleskoj i podignut je pre više od 4.000 godina kao hram sunca, sa kanalima i obalama za koje se smatra da su još stariji i usklađen je za izlaskom i zalaskom sunca, iako je njegova prava svrha do današnjeg dana ostala misterija. Pretpostavlja se da su ljudi pomoći njega predviđali astronomske pojave, kratkodnevnicu i ravnodnevnicu, kao i da je bio mesto religioznih rutuala i ceremonija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja