FOTO: Za ovu reku kažu da je najlepša na svetu

Reka Kanjo Kristales je jedna je od najživopisnijih reka u Kolumbiji.
Reka Kanjo Kristales je jedna je od najživopisnijih reka u Kolumbiji.

U reci može da se vidi čitav spektar boja, od žute i zelene, preko plave i crne do najizrazitije crvene. Crvena boja ove reke je toliko upečatljiva zbog trava koje rastu na njenom dnu (Macarenia clavigera).

Reku kolokvijalno zovu još i "Reka pet boja" ili "Tečna duga" ili "Reka koja teče u raj". Jedna od titula je "Najlepša reka na svetu".

Zapravo, tokom godine, ova reka se ni po čemu ne razlikuje od ostalih u Kolumbiji. Ipak, u kratkom periodu svake godine, u ovoj reci dešava se eksplozija boja.

Biljka Macarenia clavigera u tačno određenom periodu, tokom smene sušnih i vlažnih doba godine, cveta neverovatnim crvenim cvetovima. Da slika bude lepša, tu su i žuti i zeleni pesak na rečnom dnu, plava voda i hiljade nijansi između ovih boja.

Reka je jedno vreme bila nedostupna za turiste zbog gerilskih sukoba u Kolumbiji. Otvorena je za posete od 2009. godine.

  • NN

    29.01.2014 12:09
    @Anonimus
    Anonimus,
    ako nemate pametnu, nemojte trositi energiju na pogresne stvari.
    Da Vas placaju, ne bi toliko komentarisali, jos u pogresnom pravcu.
  • sanela

    27.01.2014 11:26
    ne znaju oni kakva je Krka u Dalmaciji pred zalazak sunca u Kninu
  • 27.01.2014 11:02
    Ovo kao uzicki vodovod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja