Veštački virus gripa leči rak kože

Veštački stvorena verzija virusa koji inače uzrokuje gripu pokazala se obećavajućom kada je reč o lečenju raka kože, tvrde naučnici.
Veštački stvorena verzija virusa koji inače uzrokuje gripu pokazala se obećavajućom kada je reč o lečenju raka kože, tvrde naučnici.

Modifikovani virus je bezopasan za zdrave ćelije, ali kada se ubizga u ćelije tumora, on se replicira i oslobađa supstance koje pomažu u borbi protiv raka. Rezultate testova je objavio "Journal of Clinical Oncology", a pokazali su da bi ovakva terapija mogla da produži život za nekoliko godina, ali samo za neke pacijente koji boluju od melanoma. Ovo lečenje još nije licencirano.

Slična "imunoterapija" za melanom je već dostupna u SAD-u i Evropi, ali naučnici veruju da će nova T-Vec metoda biti odličan dodatak postojećoj. To bi bila prva metoda za lečenje melanoma koja koristi virus.

U testovima je učestvovalo 436 pacijenata iz SAD-a, Kanade, Velike Britanije i Južne Afrike, koji imaju neoperativni maligni melanom.

  • OVDASNJI

    27.05.2015 13:34
    izmisljaju sintetiku
    umesto da uzmu cannabis i gotova stvar!
    ali ne,hoce samo novac !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.