Šta način na koji jedete govori o vašoj ličnosti

Džulijet Bogosijan, stručnjak za navike u ishrani iz Los Anđelesa, tvrdi da je moguće naučiti mnogo o nečijoj ličnosti samo na osnovu toga kako jede.

Džulijet Bogosijan, stručnjak za navike u ishrani iz Los Anđelesa, tvrdi da je moguće naučiti mnogo o nečijoj ličnosti samo na osnovu toga kako jede.


"Navike vezane za hranu otkrivaju mnogo toga o ličnosti i ponašanju pojedinca”, kaže ona. "Potrebno je samo pratiti 'konstantne' ili 'tipične' navike vezane za ishranu, kao i rituale." Evo šta stručnjaci mogu da zaključe o vama na osnovu toga kako jedete:

Osoba koja sporo jede

Osoba koja ostaje za stolom i kad su svi ostali završili svoj obrok, obično su ljudi koji vole da drže stvari pod kontrolom i znaju da cene život. Ipak, neke osobe sporo jedu zato što su letargične i tužne, budući da naše raspoloženje utiče na način na koji jedemo.

Osobe koje brzo jedu

Osoba koja uspe da "počisti" tanjir i to pre nego što su ostali za stolom stigli i do polovine obroka obično je ambiciozna, orijentisana ka postizanju ciljeva i otvorena za nova iskustva. Takođe, moguće je da je nestrpljiva.

Avanturista

Avanturiste uvek traže novu gastronomsku avanturu. Ove osobe kada je reč o hrani, a verovatno i drugim oblastima života, vole uzbuđenja i rizike. Takve osobe su otvorene za nova iskustva i spremne da izađu i izvan zone komfora, kako bi doživele nešto drugačije.

Probirljivci

Probirljivci nikad nisu prevazišli ukus iz detinjstva i obično ne pristaju da probaju bilo šta novo. Velike su šanse da se tako ponašaju i u drugim aspektima života. Osobe čija je fobija prema novim ukusima najizraženija mogu imati čak i znake anksioznosti i neurotičnosti.

Izolacionisti

Izolacionisti tanjiru pristupaju metodično i jedu prvo samo jedan sastojak, pre nego što pređu na druge. To su osobe koje vode računa o detaljima i o svemu promišljaju. Oprezni su i vrlo predani.

  • Anonimus

    10.10.2015 10:39
    A kako jedu oni koji su stvarno gladni ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.