Prirodni lek protiv glavobolje

Glavobolja je najčešća tegoba modernog čoveka koju uzrokuju stres, umor, preopterećenost organizma.

Glavobolja obično nastaje u potiljku i uzrokuje slabiju koncentraciju, razdražljivost i malaksalost. S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, gripa, prehlada, upala sinusa i problemi s varenjem, stručnjaci neugodnu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest.

Neizdrživi pritisak u glavi brojni imaju naviku da olakšaju brzopoteznom tabletom aspirina. A upravo glavni sastojak spasonosne tablete salicin koji umiruje bolove nalazi se u poznatom orašastom plodu. Šaka badema prirodni je aspirin. Naime, njegovo dejstvo traje duže, a nepoželjnih reakcija nema.

Salicin je protivupalna aktivna supstanca koju badem sadrži u velikoj količini, a s obzirom na delotvornost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim aspirinom.

Osim toga, bademi sadrže visok nivo magnezijuma, koji je važan za bolji protok kiseonika i nutrijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanji razdražljivost.

Šaka badema, tačnije 10-12 komada dnevno ublažava i sprečava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili natopljen preko noći u vodi pa dodat u obrok.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.