Beba umrla od meningitisa, jer su je roditelji lečili sirćetom

Supružnici iz Kanade mogli bi da završe u zatvoru zbog optužbi da su odgovorni za smrt svoje bebe, kojoj su odbili da daju lekove kada je dobila meningitis, jer su je lečili "prirodnim sredstvima".
- Kada se njihov 19-mesečni sin Ezekijel razboleo, Dejvid i Kolet Stefan su mu uskratili odgovarajuću negu. Nisu pozvali hitnu pomoć kada je dete prestalo da diše, već su mu u usta ubacivali 'prirodne suplemente', ležali pored njega i grlili ga - izjavio je tužilac u Alberti.
 
Dejvid i Kolet, inače mormoni, vlasnici su kompanije koja proizvodi prirodne suplemente. Majka Kolet (35) je na saslušanju u policiji izjavila da im je prijatelj rekao da mali Ezekijel ima meningitis.
 
- Rekla je da su pokušali da izleče dečaka dajući mu ekstrakt masline, proteine, vodu sa javorovim sirupom i ceđeni sok od bobica - rekao je inspektor koji je obavio saslušanje. Na kraju su nesrećnu bebu, koja se posle dvonedeljne bolesti skoro ukočila, nahranili mešavinom jabukovog sirćeta, ljutih papričica, luka, belog luka, đumbira i korena rena.
 
Dovezli su dete u bolnicu kada je već prestalo da diše. Doktori su ga pet dana održavali u životu, nakon čega su isključili aparate jer bebi nije bilo pomoći. Dejvid Stefan tvrdi da će država Kanada pokušati da iskoristi slučaj smrti njegovog sina i primora sve roditelje u toj državi da vakcinišu svoju decu.
 
- Moj sin nije bio vakcinisan, ali nema dokaza da bi preživeo da je dobio Hib vakcinu - rekao je Dejvid. Ukoliko budu osuđeni, Dejvid i Kolet mogli bi da dobiju petogodišnje zatvorske kazne i ostanu bez starateljstva nad svojom ostalom decom.
 
Kanada još od 2004. godine pokušava da zabrani distribuciju suplementa "Empowerplus", koji proizvodi kompanija "Prava nada", koju je osnovao Dejvidov otac Entoni Stefan. Dejvid i Kolet tvrde da taj suplement, čiju su proizvodnju i prodaju nastavili, leči mentalne bolesti poput bipolarnog poremećaja.
 
Autor: Rawstory
  • Steva

    09.03.2016 15:09
    a gde su?
    A gde su sada oni komentatori tipa: samo u Srbiji, koji smo mi polusvet, to nema nigde, Srbistan i slično?
    Debili i idioti žive svuda, samo retke su države koje su odnegovale toliki broj idiota koji mrze sve svoje a veličaju tuđe.
  • Piplfoks

    09.03.2016 08:57
    Debili ne treba da se razmnožavaju, a kamoli debili na kub kao ovi likovi ili Fajgelj.
  • Zanovetalo

    09.03.2016 08:39
    Gde su sad mame novosadjanke i ostala bagra? Ili se meningitis leci limunom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.