Iz stomaka pacijenta izvadili četiri kilograma kamenja, kovanica i čepova

Južnokorejski doktori u želucu jednog pacijenta pronašli su gomilu kamenja, čepiće i novčiće, a on ih je navodno jeo kako bi "lečio svoju teskobu".
Taj 54-godišnjak je primljen u bolnicu zbog teških bolova u stomaku i nadutosti, a lekari su sproveli brojne testove kako bi otkrili uzrok bolova korejskog pacijenta.
 
Primetili su da mogu da osete "nešto nalik malom kamenju" kad su pregledali njegov stomak, a skenovi su otkrili veliku hrpu predmeta koji su "zauzimali ceo želudac pacijenta".
 
Iz njegovog želuca operacijom su izvukli kolekciju kamenja, čepova i kovanica od ukupno četiri kilograma.
 
Ekstremno neobičan slučaj, kako su ga nazvali, objavio je dr Pjong Va Čoi u američkom naučnom časopisu "Journal of Medical Case Reports". 
 
Utvrđeno je da je pacijent progutao predmete tokom dužeg razdoblja jer se tako nosio sa teskobom, što je i priznao. Muškarac je iz Gojanga, a rođen je s intelektualnim poteškoćama.
 
Hirurzi su predmete prvo pokušali da uklone gastroskopijom, ali je predmeta bilo previše.
 
Pacijent je otpušten iz bolnice nakon devet dana. Nije poznato koliko dugo su predmeti bili u njegovom želucu.
  • Numizmatičar

    28.02.2019 18:24
    Koje kovanice su u pitanju? Dobro plaćam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.