Nije zdravo jesti sam

Istraživanje objavljeno u časopisu "Obesity research & Clinical Practice" pokazalo je da u obroku nije dobro uživati sam.
Nije zdravo jesti sam
Foto: Pixabay
Studija sprovedena među 7.725 osoba iz Južne Koreje otkrila je da su oni učesnici koji su sami jeli dva puta dnevno, bili skloniji povišenom holesterolu, visokom krvnom pritisku i mnogim drugim znakovima preddijabetesa.
 
Istraživanje je pokazalo da su oni koji su sami jeli bili za 45 odsto skloniji gojaznosti i 64 odsto povećanom riziku od metaboličkog sindroma.
 
Prema mišljenju Analijn Conklin, docentkinje farmaceutskih nauka na Univerzitetu Britanske Kolumbije, socioekonomski faktori i način života takođe su igrali veliku ulogu u ovom istraživanju.
 
"Oni koji nisu bili u braku i koji su sami jeli, imali su mnogo lošije rezultate u poređenju s drugim učesnicima studije", rekla je.
  • Viljuška

    24.07.2019 17:20
    Srećnici
    Moguće je da u toj analizi ima i elemenata socialne alijenacije koja je postala sasvim normalna.
    Elem, dobro je što većinu naroda to i ne dotiče, jednostavno, nemaju šta da jedu a o lekovima da i ne govorim.....Najbolje da nas nema.
  • Gluposti

    21.07.2019 23:20
    Zdravije je nego sa mojom bivsom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.