U Francuskoj otkriven novi virus

Francuski naučnici identifikovali su novi virus koristeći se istom tehnikom kojom je otkriven novi korona virus, ali kažu da nema razloga za zabrinutost da će novootkriveni virus izazvati zdravstvenu krizu sličnu onoj koju je izazvao kovid-19.
U Francuskoj otkriven novi virus
Foto: Pixabay
Virus je otkriven u bolnici nedaleko od Pariza, kod 58-ogodišnje žene koja je umrla od encefalitisa i nazvan je "Cristoli virus", po predgrađu Pariza u kojem je identifikovan, prenosi Frans 24.
 
Naučnici kažu da je prerano za izvođenje zaključaka za šta je taj virus odgovoran, jer je preminula žena imala nekoliko bolesti.
 
Oni su istakli da je za sada poznat samo taj jedan slučaj i da će, ako ih ubuduće bude više, moći da se stekne jasnija predstava o tome kakva je klinička slika povezana sa tim virusom.
 
Novi virus pripada vrsti koju obično šire komarci.
 
Osim metode otkrivanja, novi virus ima malo toga zajedničkog sa korona virusom.
  • Salamander

    04.07.2020 23:16
    virus je dobio ime i crtež
    ali to nije virus!
    Gde je fotografija sa elektronskog mikroskopa.
    Ponudio je čovek 5m$ ko mu donese fotografiju Covid 19 virusa!
    Konkurs je otvoren!
    Novci na stolu.
    I još niko nije doneo.
    Pandemija bez uzročnika?
    Alo !


  • Zoran

    02.07.2020 15:53
    @Patak
    Komentar dana na svim portalima.
  • mikrob

    30.06.2020 10:07
    Kovid 32 ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.