Da li bi trudnice trebalo da prime vakcinu?

Ako bi se cela populacija vakcinisila, verovatno bi na prste jedne ruke mogli da se izbroje ljudi koji bi imali neke teže posledice, rekao je gostujuću i emisiji Oko na RTS-u Dušan Popadić, profesor imunologije na Medicinskom fakultetu U Beogradu.
Da li bi trudnice trebalo da prime vakcinu?
Foto: Pixabay
Docentkinja imunologije na istom fakultetu Emina Milošević je, na pitanje da li bi trudnice trebalo da prime vakcinu, rekla da one nisu bile uključene u trećoj fazi ispitivanja, i da se zato ne daju preporuke za njihovu vakcinaciju.
 
Dodala je da je moguće izazivanje alergijskih reakcija, pa se ne preporučuje ni ljudima koji su imali ozbiljne alergijske reakcije, naročito ako nije definisano čime su one bile izazvane.
  • Čedomir

    24.12.2020 16:40
    Potomstvo
    Nikako ... Ni trudnice niti žene ispod 40 a ni muškarci ispod 60 godina
  • Dragana.

    23.12.2020 14:56
    Nikako.
    Ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Marihuana u SAD popularnija od alkohola

Svakodnevna upotreba marihuane nadmašila je redovnu upotrebu alkohola u SAD, pokazuju podaci iz studije Nacionalne ankete o upotrebi droga i zdravlju, koja je objavljena danas u časopisu Adikšn.

Lekari mu operisali desnu umesto leve noge

Jedan pacijent sa Kosova doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, prenosi KoSSev priču portala Klan Kosova.

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".