Masaža uništava celulit

Borbe protiv celulita može da traje od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Eterična i biljna ulja koja se nalaze u aromaterapijskim proizvodima podstiču cirkulaciju krvi i limfe, izbacivanje toksina i viška tečnosti iz tela.

Masaža dodatno doprinosi postizanju rezultata. Pokreti anticelulitne masaže nalik su onima kod obične masaže, ali moraju da budu snažniji kako bi podstakli cirkulaciju u zahvaćenim područjima i time ubrzali pročišćavanje tkiva.

Eterična ulja koja se preporučuju kod lečenja celulita su su ona od atlaskog, odnosno himalajskog kedra, čempresa, ruzmarina, limuna, borovnice, ruže geranijuma, pačulija, kadulje. Od baznih ulja uobičajeno se koriste kantarionovo, nevenovo, susamovo, ulje makadamije i lešnika. Kombinacija ovih ulja deluje pročišćavajuće, pomaže kod eliminacije toksina i viška tečnosti iz tela i ujedno podstiče cirkulaciju i tonizira kožu.

Aromaterapijska uljna mešavina se preporučuje 1 do 2 puta dnevno i to posle tuširanja ili kupke. Svrha ovog tretmana je da eterična ulja dođu u dublje slojeve kože i deluju na celulit, zato je pogrešno zamotavati delove tela u foliju ili termo-ćebe, jer znojenje ima potpuno suprotan efekt - tera ulje iz  kože. Mešavina se sprema u brzoupijajućim biljnim uljima lešnika i makadamije.

Uz tretman aromaterapijskim proizvodima, preporučuje se više kretanja, a naročito ona fizička aktivnost koja će poboljšati mišićni tonus i cirkulaciju kao što je aerobno vežbanje i to hodanjhe, trčanje, šetnja, planinarenje. Potrebno je i prilagoditi ishranu i jesti mnogo svežeg voća i povrća, vlaknastih namirnica, ribu i belo meso i piti dovoljno tečnosti. Vrlo je bitno unositi dovoljnu količinu tečnosti u organizam, što podrazumeva minimalno dve litre dnevno vode, čajeva, nezašećerenih prirodnih sokova.

Nakon postizanja željenih rezultata, stanje se dugo može održavati pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću. Jednom godišnje treba pregledati da li je celulit počeo da se vraća i preduzeti mere na vreme. Najčešće neće biti potrebno ponavljati celokupni tretman, već samo nekoliko njih, da se podstakne cirkulacija, uz utrljavanje smese eteričnih ulja na kritična područja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.