Muškarac iz Bristola skoro 10 meseci bolovao od kovida

Britanski naučnici proučavaju slučaj muškarca iz Bristola koji je uspeo da se oporavi nakon što je 290 dana bio pozitivan na korona virus, a u tom periodu je testiran 43 puta, odnosno svake sedmice.
Muškarac iz Bristola skoro 10 meseci bolovao od kovida
Foto: 021.rs (arhiva)
Sedamdesetdvogodišnji Dejv, instruktor vožnje i muzičar, punih deset meseci imao je aktivnu infekciju korona virusom i sedam puta je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja morao da ide na bolničko lečenje.
 
Jedno od mogućih objašnjenja za tako dugu infekciju je činjenica da mu je imuni sistem postao maksimalno ranjiv zbog toga što je prethodno oboleo od leukemije, zbog čega je lečen hemoterapijom.
 
Dejv je na kraju izlečen od korona virusa novom mešavinom antivirusnih lekova koje je obezbedila američka kompanija Regeneron.
 
Naučnici sa Univerziteta u Bristolu sada proučavaju taj slučaj i pokušavaju bolje da razumeju na koje sve načine koronavirus mutira u ljudskom organizmu.
  • Vox populi

    25.06.2021 17:06
    @mimi
    Prosto je osvežavajuće pročitati jednostavan iskren komentar, bez pokušaja da se ispadne pametan ili duhovit, a pogotovu bez likovanja nad tuđom nesrećom.
    Eto, samo toliko, pozdrav za sve pozitivne ljude.
  • mimi

    25.06.2021 12:53
    Baš mi je drago što se na kraju ipak oporavio! Nadam se da će mu naredne godine biti lepše i da će mu se poboljšati zdravlje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.