Više od 60 odsto devojčica nema redovnu fizičku aktivnost

Više od 60 odsto devojčica osnovnoškolskog uzrasta nema redovnu fizičku aktivnost, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj.
Više od 60 odsto devojčica nema redovnu fizičku aktivnost
Foto: Pixabay
Takođe, na svim nivoima bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena u odnosu na muškarce, saopštio je danas Institut za ženski sport na Međunarodni dan devojčica.
 
Više od 50 sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju 14 škola sportova u 12 gradova.
 
"Danas proslavljamo Svetski dan devojčica sa činjenicom da Institut za ženski sport svakoga dana raste, što govori kolika je potreba da devojčice dobiju šansu da se bave sportom. Samo u prethodnih mesec dana proširili smo škole sportova u još dva grada i sada sa nama vežba preko 1.000 devojčica", izjavila je osnivač Instituta za ženski sport, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković.
 
Ona je pozvala roditelje da upišu svoje devojčice i naglasila da besplatne škole sportova pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi.
 
Institut za ženski sport uspostavio je sistem od 14 besplatnih škola sportova za devojčice u 12 gradova širom Srbije, u kojima dva puta nedeljno radi više od 30 iskusnih trenera, navodi se u saopštenju.
 
Sportovi koji su zastupljeni su odbojka, košarka, ritmička gimnastika, karate, atletika, joga, džudo, vaterpolo, fudbal, rukomet, badminton, streljaštvo, školica sporta i sportsko penjanje.
 
Besplatne škole sportova dostupne su u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Aranđelovcu, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Vrnjačkoj Banji, Odžacima, Lazarevcu i Pirotu, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.