Džonson&Džonson menja sastav bebi pudera

Kompanija Džonson & Džonson najavila je da će od sledeće godine širom sveta prekinuti prodaju bebi pudera koji sadrži talk.
Kompanija je to odlučila nakon što se suočila sa nekoliko hiljada tužbi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u kojima se tvrdi da taj sastojak izaziva rak kod dece.
 
Džonson & Džonson će povući taj puder širom sveta nakon što je isto uradio u SAD i Kanadi.
Talk je matamorfni mineral - po sastavu hidratisani magnezijum silikat, koji će od sledeće godine biti zamenjen kukuruznim skrobom, saopštila je kompanija.
 
Kompanija se suočila sa sudskim sporovima zbog tvrdnji korisnika da je talk iz bebi pudera uzrokovao razvitak raka jajnika, nakon korišćenja za žensku higijenu ili mezoteliom, rak koji pogađa pluća i druge organe.
Džonson & Džonson insistira da su optužbe netačne, a ogromna većina medicinskih istraživanja talka ukazuje na to da je puder za bebe od talka bezbedan i ne izaziva rak.
 
Međutim, Džonson & Džonson je uklonio proizvod na bazi talka u većem delu Severne Amerike 2020. godine.
 
Kompanija je to učinila nakon što je pala potražnja za njihovim proizvodima zbog, kako kažu, "obmanjujućih reklamnih parnica koje su izazvale globalnu konfuziju i neosnovanu zabrinutost".
 
Predstavnici kompanije rekli su da će promena pojednostaviti izbor proizvoda i zadovoljiti globalne trendove u razvoju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.