Ako se svaku noć budite u isto vreme - konsultujte svoj "telesni sat"

Ukoliko se neprekidno budite otprilike u isto vreme svake noći, Kinezi predlažu da proučite telesni sat.
Ako se svaku noć budite u isto vreme - konsultujte svoj "telesni sat"
Foto: Pixabay
Kažu da svaki sat sna pre ponoći vredi dva sata nakon ponoći, ali da biste se dobro naspavali, prvo treba da proverite svoje organe.
"Bright Side" je saznao da je svaki sat tokom noći povezan s određenim organom i s vama delimo ovu zanimljivu informaciju. Imajte na umu da ono što ćete pročitati nisu medicinski saveti.
Od 21 do 23 sata
 
Razmak između 21 sat i 23 sata povezan je s vašim endokrinim i limfnim sistemom, kažu Kinezi. Oni su aktivniji u to vreme. Ako nisu u ravnoteži, mogli biste da se osećate depresivno i loše spavate u ovo doba večeri.
 
Takođe, možete doživeti maniju, osećaj krivice, neravnotežu hormona i poremećaj štitne žlezde. Potrebna vam je bolja rutina odlaska na spavanje i zapamtite da je 22.30 trenutak kada bi trebalo da budete u krevetu kako biste bili sigurni da ćete zaspati do 23 sata.
 
Od 23 sata do 1 ujutru
 
Ovo doba noći je odgovorno za žučnu kesu. Narušen rad ovog organa dovodi do neuravnoteženog osećaja nesigurnosti, loše procene, poteškoća u donošenju odluka, sramežljivosti, bojažljivosti i visokog holesterola.
 
Stručnjaci savetuju da izbegavate unos nezdravih pića i transmasti.
 
Od 1 do 3 sata ujutru
 
U tom razdoblju jetra je aktivnija. Pokušava da detoksikuje vaše telo i obradi emocije nakupljene tokom prethodnog dana. Kad ste budni, mogli biste da se osećate ljutito, neraspoloženo i da imate glavobolje.
 
Ako se stalno budite u ovo vreme, možda imate previše loših navika, uključujući konzumiranje nezdravih pića i namirnica, posebno ako to činite noću.
 
Od 3 do 5 sati ujutru
 
Pluća su tokom ovih sati posebno aktivna. Ako imate problema s ovim organom, možete osetiti tugu, plitko disanje, znojenje i bolove u grudima.
 
Pokušajte da radite vežbe disanja pre spavanja ili razgovarajte s prijateljem ili psihologom.
 
Od 5 do 7 sati ujutru
 
Debelo crevo ovaj put radi aktivno. Ako postoji poremećaj, možete se osećati odbrambeno ili zaglavljeno u situaciji.
 
Svaki put kad se probudite, možete da se osećate frustrirano. Kinezi predlažu da u svoju ishranu uključite više vlakana ili vode, prenosi "City Magazine".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).