Ove prehrambene navike povećavaju rizik od aritmije

Lekari upozoravaju da bi dve prehrambene navike mogle da udvostruče rizik od fibrilacije atrijuma.
Ove prehrambene navike povećavaju rizik od aritmije
Foto: Pixabay
Fibrilacija atrijuma (AF) nastaje kada pumpanje srca iznenada postane brže ili nepravilno i ubraja se u jednu od najčešćih vrsta aritmije, piše Express.
Ako se zanemari ili se ne leči na odgovarajući način, posledice mogu da bude katastrofalne za srce i mozak. Moždani udar je jedno od najsmrtonosnijih stanja povezanih s AF-om, ali simptomi mogu da ugroze kvalitet života čak i kratkoročno.
Kako biste sprečili razvoj stanja, stručnjaci ukazuju na to da je najbolje izbegavati dva načina ishrane.
 
Istraživanja su pokazala da su navike preskakanja doručka i kasnovečernjeg konzumiranja hrane kod ispitanika povećale rizik od fibrilacije atrijuma gotovo dvostruko, što je neverovatno otkriće, objašnjavaju lekari
 
Isto tako, istraživanje objavljeno u časopisu "Future Cardiology" 2022. godine takođe je ukazivalo na to da postoji još nekoliko načina na koje preskakanje doručka utiče na srčani ritam. Neki stručnjaci smatraju da nizak nivo šećera u krvi, uobičajena posledica propuštanja obroka, može da dovede do aritmije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.