Đukić Dejanović: Mentalnom zdravlju treba pridavati veći značaj

Neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović izjavila je da smo zapostavili psihološko funkcionisanje kao važan segment života.
 Đukić Dejanović: Mentalnom zdravlju treba pridavati veći značaj
Foto: Pixabay (ilustracija)

Navela je da se mora pridavati veći značaj prevenciji i ranom dijagnostikovanju specifičnosti u ponašanju mladih.

"Napravljeni su prvi izvanredni koraci koji treba da se produbljuju i koji nisu rešenje već početak rešenja", rekla je Đukić Dejanović komentarišući mere države kao odgovor na nedavna masovna ubistva u Beogradu i u selima kod Mladenovca i Smedereva. 

Ona je ocenila da su te dve tragedije trajna trauma za one koji su izgubili najmilije i ogromna za sve nas.
 
"Svi zajednički moramo učestvovati u tome. Sistem će morati da se menja, a pored dijaloga, jako je važna edukacija", rekla je Đukić Dejanović.
 
Ona je navela primer obdaništa, u kojima je, kako smatra, takođe potrebna edukacija.
 
"Vi ćete imati decu od kojih će samo neka biti specifična u ponašanju, biće agresivna i ljutiće se na male povode. Njih ne smemo stigmatizovati i sa njima sve nadležne profesije treba da se uključe i moraju imati određeni kontakt kako bi dali na kvalitetan način svoj doprinos da takva mlada osoba odrasta u socijalno prihvatljivog čoveka, a ne delinkventa", objasnila je.
  • Mihailo

    18.05.2023 00:43
    Lažov
    Ja se sećam njenih obećanja dok je vodila resor brige o porodici...Nije ispunila ono sto je obecala, mogu da dokumentujem i da je pozovem uvek na politicku odgovornost, a ovde će oba nekoga da leči...Bolje da se ne pojavljuje, ali nema ni trunke morala... Nek ide vise u PM i ona i njen šef...Štetočine
  • Djokic Milijana

    15.05.2023 15:30
    Feedback
    Postovani predhodnu ",komentatori"Iznenadjena Sam Vasom individualnom frustracijom u odnosu na Prof Dukic -Dejanovic koja Po svim kriterijumima..i zdravstvenoj etici obavlja svoj posao Krajnje senzibilno KOMPETENTNO.Dobro je imati kriticku svest Ali ne na pogresnu adresu!!Ne dostaje Vam edukacija..i njen pokusaj da dovideci ljude u svoju autorsku emisiju Ima za cilj da se oslobodimo predrasuda da je neuropsihijatar (crna ovca)i da treba biti transparentan a ne Probleme gurati pod tepih.I vise nije VAZNO i kojoj strukturi licnosti se radi!!Ona upravo intervijuse"poznate"da bi ovim"drugim"lakse Palo da se konfrotiraju sa problemom i razbiju tabue(i predrasude)Dr Dukic -Dejanovic pratim aktuelnosti U Svetu na planu neuropsihijatrije. .divna ..zavredjuje paznju i lepu emociju ..mnogima je pomogli. .♥️Sa postovanjem Milijana Djokic Beograd
  • pera

    15.05.2023 14:17
    ona da nas leci, a njen partijski i ostala kamarila da nam rastiuraju mozgove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.