Devojci u Beogradu uklonjen tumor jajnika težak 25 kilograma

Tim lekara Klinike za ginekologiju UKC Srbije u Višegradskoj operisao je 22-godišnju devojku, koja je u tu ustanovu prebačena u kritičnom stanju.
Devojci u Beogradu uklonjen tumor jajnika težak 25 kilograma
Foto: 021.rs
Tumor koji je rastao u predelu jajnika, pritiskao je i druge organe i pravio tešku upalu u trbušnoj duplji.
 
"Iz jedne opšte bolnice u Srbiji nam je poslata kao hitna žena sa jakim bolovima. Mlada žena, izuzetno gojazna, 140 nešto kilograma je imala, sa teškim znacima upale trbuha i jakim bolovima. I ovako spolja gledajući se odmah videlo da se radi o jednom zaista ogromnom tumoru i čitav tim je uradio tu operaciju", objasnio je za RTS prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike u Višegradskoj.
Operacija je trajala tri sata, dodaje dr Stefanović.
 
Hirurzi su najpre morali da punktiraju više od 10 litara vode iz tumora, kako bi na kraju mogli i pored velikog reza da izvade i čvrsti deo tumora.
Inicijalna veličina tumora bila je oko 70 centimetara i ukupne težine 25 kilograma.
 
Tumor je bio na levom jajniku, ostali organi su bili u upalnom procesu.
 
"Za sad se devojka dobro oporavlja", rekao je doktor Stefanović.

Teme

tumor

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.