Popijte čašu vode svako jutro

Ispijanjem vode ujutro na prazan želudac ubrzaćete metabolizam i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.
Ispijanjem vode ujutro na prazan želudac ubrzaćete metabolizam i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

Voda pomaže stvaranje novih krvnih ćelija, ćelija mišića, pospešuje održavanje težine i mršavljenje, a sve što treba je da je popijete na prazan stomak.

Ne samo da će voda pročistiti želudac, već će smanjiti i rizik od razvoja niza bolesti.

Naime, voda pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane koja se jede, a dobra probava je preduslov zdravlja, koje prati i blistava i čista koža jer voda pospešuje izlučivanje toksina iz organizma.

Stručnjaci preporučuju da posle čaše vode ne krenete odmah prema frižideru, već da malo pričekate sa prvim obrokom, jer terapija vodom nema neželjenih dejstava, a podstiče ubrzanje metabolizma.

Idealna količina su četiri čaše vode ujutro svaki dan, a ukoliko vam je to previše, tretman počnite ispijanjem čaše vode svakog jutra, pa količinu postepeno povećavajte.

  • Pijanac

    11.06.2014 05:17
    Vode :p
    Ljudi moji pijem 3 do 4 litre svaki dan i nemam nikakvih problema super je jedino sto je problem sto m oram vise u wc :)

    Sto se tice zdrvalja dobro je smiren sam dobro pamtim
  • Milana

    10.06.2014 23:17
    8 dcl ujutru... U Zrenjaninu voda crvenkasto-smedja, smrdljiva. Ako nisi zaposlen - dodatni trosak za kupovinu flasirane vode. Ako imas srece da si u radnom odnosu, i to u nekoj od novih inostranih firmi, gde se radi na stopericu - mozes jedino, kao novi japanaki trend, sa pelanama na posao.
  • 10.06.2014 22:41
    rakije rakije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?