Koka-Kola priznala ono što svi znamo

Sendi Daglas pije jednu Koka-Kolu svakog dana.
Sendi Daglas pije jednu Koka-Kolu svakog dana.

"Ponekad posle podne popijem dijetalnu Koka Kolu, ali nikada još jednu običnu jer imaju previše kalorija. To je moj dnevni režim", rekao je.

Da se radi o bilo kom drugom, ovo bi bilo potpuno nevažna vest, ali Sendi Daglas je predsednik Koca-Kole za Severnu Ameriku.

Ova informacija je očekivano odjeknula u medijima širom SAD-a jer je ovo je drugi put da se neki čelni čovek ove kompanije osvrnuo na zdravstvene probleme koje njihov proizvod izaziva.

Podsetimo, čelnik kompanije za Evropu, Džejms Kvinsi, prošle godine je priznao da Kola uzrokuje gojaznost, ali tek nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima čak šest kocki šećera.

Međutim, sve ovo ne bi trebalo biti preveliko iznenađenje jer se kompanija već neko vreme bori s osetnim padom prodaje pa je verovatno reč i o postepenom menjaju imidža i hvatanju u koštac s problemima koje očito ne mogu zaobići pukim negiranjem štetnosti.

Daglas je iz tog razloga otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koje njihovi sokovi izazivaju. Rešenje kompanije je - vratiti se manjim pakovanjima koja će izazvati manje krivice kod kupaca.

  • sasa

    05.08.2014 09:29
    ....
    Pojenta ove PR kampanje Coca Cole je sto se spremaju da izbace Colu sa drugim zasladjivacem Steviom koja je kao "zdrava", pa cemo nju moci da pijemo u nenormalnim kolicinama i da budemo zdravi.
    Glupost naravno. Pretpostavljam da ce se za 20-30 godina tvrditi da je taj zasladjivac stetan. Umerenost je kljuc zdravlja, pa tako ako vam se pije Cola popite je po nekad i nece vam nista biti, ali nemojte je konzumirati kao vodu.
  • 05.08.2014 07:58
    Ne razumem poentu.
    Sve što se previše jede i pije je štetno i izaziva gojenje, pa tako i Koka Kola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.