Borovnice smanjuju rizik od raka

Borovnice su bogate antioksidansima i pomažu u sprečavaju različitih bolesti, a uz to su veoma ukusne i sadrže malo kalorija.
Borovnice su bogate antioksidansima i pomažu u sprečavaju različitih bolesti, a uz to su veoma ukusne i sadrže malo kalorija.

Vitamin C

Borovnice sadrže vitamin C, koji jača imunitet. Smanjuje rizik od razvoja različitih očnih bolesti i oštećenja optičkog nerva. Lekari često preporučuju pacijentima konzumiranje borovnica.

Smanjuju rizik od raka

Borovnice napadaju radikale koji uzrokuju rak, i sprečavaju formiranje ćelija raka. Eksperti tvrde da borovnice mogu poslužiti kao terapija u ranoj fazi raka prostate.

Regulišu nivo šećera u krvi

Oni koji imaju dijabetes tipa 2 imaju poteškoća s regulisanjem nivoa šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da borovnice pomažu pacijentima u održavanju nivoa šećera u krvi.

Poboljšavaju zdravlje mozga

Prema tvrdnjama naučnika, borovnice unapređuju moždane funkcije. Odrasli koji jedu borovnice imaju bolje rezultate na testovima pamćenja.

Sprečavaju infekcije urinarnog trakta

Infekcije urinarnog trakta uzrokuju bakterije, a borovnice sadrže spojeve koji sprečavaju zadržavanje bakterija na zidovima bešike. Oni koji imaju problema s ovim infekcijama treba redovno da jedu borovnice.

  • ovdasnji

    18.12.2014 07:45
    nista
    ne smanjuje rizik od raka i nista ne leci sve tipove raka koliko tinktura od marihuane!
    ukoliko je rak otkriven u ranoj fazi ili se pacijent nije zracio i primao hemo-terapiju,izlecivost je preko 85 % !
    tinktura se pravi od zenskih cvetova,potrebno je oko 450-500 gr,i dobija se 50-60 gr tinkture.
    bitan je procenat thc i cbd-a !
    problem je farmaceutska mafija i ministarstvo zdravljam,koji bi izgubili ogroman novac od lekova posto tinkturu moze svako sebi da napravi !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.