Broj proizvođača organske hrane raste, ali reč organski se često koristi i paušalno
"Samo oni koji imaju organski sertifikat mogu sebe da zovu organskim proizvođačima", kaže savetnik predsednika Privredne komore Srbije Veljko Jovanović i naglašava da je proizvođačima sertifikat izuzetno važan jer im pruža bolje mogućnosti za plasman na tržištu.
"Reč organski se koristi često i paušalno i poistovećuje sa neprskanim i netretiranim. Organski proizvod je organski i po načinu proizvodnje i po važećim propisima, po listi dozvoljenih sredstava kojima se tretira - preparatima koji ne utiču na biodiverzitet i kvalitet zemljišta", rekao je Jovanović.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 2
Pera
zx
da bi nesto bilo organsko moraju biti odredjeni uslovi:
Izvorska voda
Izmedju 200-1500m gde struji vazduh
zemljiste daleko od fabrika i komsija koji prskaju pesticidima
bogato sumski humusom
suncano
proivodnja bez plastenika i staklenika
Ko ima te uslove taj ima organsku proizvodnju
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar