Savršene za večeru: Zapečene palačinke sa paradajz sosom, sirom i origanom

Slane palačinke punjene sirom, prelivene aromatičnim paradajz sosom i zapečene sa origanom daju bogat i topao obrok.
Savršene za večeru: Zapečene palačinke sa paradajz sosom, sirom i origanom
Foto: Screenshot (Youtube/Moon in the Kitchen)/Ilustraci
Možda zahtevaju malo više vremena i "petljanja" po kuhinji, ali vrede.
Idealne su za večeru, druženja. 
Sastojci (za 6 palačinki):
 
Za palačinke:
 
- 2 jajeta
 
- 250 ml mleka
 
- 100 ml mineralne vode
 
- 150 g brašna
 
- prstohvat soli
 
- malo ulja za prženje
 
Za punjenje:
 
- 200 g kačkavalja (mocarele, trapista, koji sir imate ili preferirate)
 
- 100 g krem sira
 
- 50 g rendanog parmezana (opciono)
 
Za sos:
 
- 300 ml pasiranog paradajza (pelat ili gotov sos)
 
- 2 čena belog luka
 
- malo maslinovog ulja
 
- origano, so, biber, šećer
 
Za zapeći:
 
- dodatni sir za posipanje
 
- svež ili suvi origano
Priprema:
 
1. Napravite palačinke: Umutite jaja, mleko, vodu, brašno i so dok ne dobijete glatku smesu. Ispecite palačinke na malo ulja, bar šest komada.
 
2. Pripremite sos: Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk. Dodajte pasirani paradajz, so, biber, malo šećera i origano. Kuvajte 10–15 min dok se ne zgusne.
 
3. Napunite palačinke: U svaku palačinku stavite kačkavalj + malo krem sira + po želji parmezan. Uvijte ih kao rolnice i poređajte u vatrostalnu posudu.
 
4. Prelijte i zapecite: Preko palačinki sipajte paradajz sos i pospite rendanim sirom. Pospite origanom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C. Pecite 20–25 minuta dok se sir lepo ne zapeče.
 
Savet: Ako želite bogatiju varijantu, dodajte šunku, pečurke ili masline u punjenje.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.