Profesor dr R.H. Verhesen je analizirao podatke o broju žrtava u svetu čiji je uzrok Covid-19 i zaključio da količina unetog joda ima bitan uticaj na visinu smrtnosti kod najstarije populacije.
"Epiedemiološki podaci pokazuju da trenutna pandemija Covid-19 kod Japanaca, koji su poznati po visokom unosu joda, ima veoma nisku stopu smrtnosti od Covid-19 u poređenju sa drugim zemljama, uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima", ističe profesor dr Verhesen.
Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinskoj soli. Dnevni unos joda bi trebalo da iznosi od 1,5 do 2,4 miligrama po osobi.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.