Novosadski informativni portal 021

Život

FOTO: Retka fotografija u boji otkrila kakve je Hitler imao oči

Američke obaveštajne snage o Hitleru su zapisale: "Njegova telesna visina je bila nešto niža od proseka, visoki zalisci isticali su se na njegovom čelu i sve je više gubio kosu, usne su mu bile tanke, a dlanovi lepo oblikovani. Ljudi oko njega svedoče kako mu je stisak ruke bio slab i pomalo mlitav, a dlanovi znojavi".

Koliko sme da bude teška školska torba?

Polazak u školu predstavlja prekretnicu u životu, rastu i razvoju svakog mališana. Vreme nekada predviđeno za igru, sada dele na vreme za sedenje, učenje, domaće zadatke i boravak u školi, od njih se mnogo očekuje i, pored školske torbe, veliki broj obaveza padne na mala leđa.

VIDEO: Prvi put snimljene ribe kako pevaju poput ptica

Okeani ili naše Jadransko more mogu izgledati kao oaze mira i tišine. Kada zaronite, ako se odmaknete od gužvi u plićaku ili brujanja motora, ne čujete skoro ništa. No, na nekim mestima u podmorju našeg planete možete, ako dobro poslušate, čuti kako peva hor riba, tvrde naučnici, a prenosi "New Scientist".

Treba li deke i bake da naplaćuju čuvanje svojih unuka?

Da li ste ikada pomislili da baka-servis treba da bude plaćen? Jedna mlada majka izazvala je burnu raspravu na Mumsnetu, forumu za roditelje koji se užario nakon što je s drugim korisnicima podelila svoju priču. Njeni roditelji, naime, traže novac u zamenu za čuvanje unuka.

Medvedica nasrnula na lovca

Jedan slovenački lovac lakše je povređen kada ga je napala medvedica u šumi u jugozapadnom delu Alpa, saopštila je danas policija Nove Gorice.