Novosadski informativni portal 021

Život

Koliki džeparac dobijaju deca u Srbiji?

Na početku svake školske godine roditelji se preračunavaju koliko mesečno "košta školarac", kako, kada i koliko novca treba dati detetu da njime samostalno raspolaže i potroši kako želi.

Vlast moli građane da ne jedu pse

Vlasti u vijetnamskoj prestonici tražile su od građana da prestanu da jedu pseće meso pošto to šteti imidžu grada, ali i zato što se neprikladnim držanjem životinja može širiti besnilo.

Prednosti gazirane vode

Dovoljan unos vode svaki dan, osnovni je preduslov zdravlja, s obzirom na brojne funkcije koje voda ima u našem organizmu.

Bebe treba što više maziti

Nikada nije previše nežnosti prema bebama, tvrde stručnjaci i razuveravaju roditelje koji se plaše da će ih preterano maženje razmaziti.

Koale bi mogle da nestanu do 2050. godine

Povećano krčenje šuma za poljoprivredna zemljišta moglo bi do 2050. godine uzrokovati izumiranje koala u australijskoj saveznoj državi Novog Južnog Velsa, upozorili su konzervatori.

Tragovi najstarijeg sira na svetu pronađeni u Dalmaciji

Međunarodna grupa naučnika analizirajući tragove masnoće u posuđu pronađenom uz dalmatinsku obalu i u njenom zaleđu, otkrila je dokaze o najstarijim poznatim fermentisanim mlečnim proizvodima - svežim sirevima i jogurtima, proizvedenim pre 7.200 godina.

Stručnjaci: Klimatske promene štete plućima

Klimatske promene utiču na disajne organe i ako ih ne budemo zaustavili, imaće nepovratne posledice na naše zdravlje, upozorilo je pet organizacija, među kojima i Evropsko društvo za disajne bolesti (ERS) sa sedištem u Lozani, pre kongresa u Parizu.