Novosadski informativni portal 021

Život

Prakornjače nisu imale oklop

Škotski i kineski naučnici izneli su nove dokaze po kojima prakornjače nisu imale oklop, a saznali su i neke nove činjenice o njihovom razvoju.

Kako mamin poljubac leči

Sigurno su i vama kad ste bili mali govorili "dođi da poljubim da prođe" kada se udarite tokom igre? To zaista pomaže, evo i kako.

VIDEO: Policijski psi će otkrivati i slonovaču

Policijski psi će zahvaljujući novoj tehnologiji moći da nanjuše slonovaču, rogove nosoroga i druge ilegalne životinjske proizvode skrivene u ogromnim transportnim kontejnerima, uz pomoć malog uzorka vazduha, preneo je BBC.

Anksioznost se prenosi genetski?

Još mnogo toga ne razumemo o anksioznosti i mentalnim bolestima, ali naučnici su skoro saglasni da se većina razvije kroz kombinaciju genetskih i faktora sredine.

Istraživanje: I malo alkohola štetno po zdravlje

Čak i povremeno konzumiranje alkohola je štetno po zdravlje, pokazalo je do sada najveće i najdetaljnije istraživanje o efektima pijenja alkohola, u kojem se vladama sugeriše da bi trebalo da savetuju stanovništvu da u potpunosti apstiniraju.

Mitovi o životinjama iz azila

Mnogo ljudi traži kućnog ljubimca i mnogi od njih znaju za skloništa za životinje, ali se ipak pre odlučuju da kupe životinje, nego da ih udome, zbog nekoliko često pogrešnih verovanja.