Novosadski informativni portal 021

Život

Mis Amerike bez defilea u kupaćem kostimu

Takmičenje lepote Mis Amerika saopštilo je danas da takmičarke ubuduće neće imati defile u kupaćim kostimima i ova odluka stupa na snagu 9. septembra kada će izbor biti u Atlantik sitiju.

VIDEO: Nastavlja se seča staništa orangutana

Aktivisti za zaštitu životne sredine tvrde da seča drveća u tropskoj šumi koja je dom ugroženih orangutana na ostrvu Borneo traje i godinu dana nakon što je indonežansko ministarstvo za šumarstvo i životnu sredinu naredilo obustavu eksploatacije šume.

FOTO: Pravio selfi sa ženom koju je udario voz

Muškarac je na železničkoj stanici na severu Italije s platforme pravio selfi, na kojem je hvatao ženu na koju ne neposredno pre toga naleteo voz, što je potez koji je naišao na veliku osudu, piše BBC.

Britanski naučnici otkrili kako da regenerišu zubnu gleđ i kosti

U studiji objavljenoj u časopisu "Nature Communications" naučnici sa londonskog Univerziteta Kvin Meri otkrili su tehniku rasta mineralizovanih materijala koji mogu da regenerišu tvrdo tkivo kao što su zubna gleđ i kosti, za koje je ranije važilo da kada se jednom oštete, ne mogu da se regenerišu.

Preskakanje doručka uzrokuje loš zadah

Iako je dobro poznato da je doručak najvažniji obrok u danu, jer podstiče metabolizam i daje energiju, mnogi ipak još ne jedu ovaj obrok iz raznih razloga, ali možda će to promeniti kad saznaju da upravo zbog toga mogu da imaju loš zadah.