Novosadski informativni portal 021

Život

U Srbiji jeftin život

Pet najskupljih država za život su Švajcarska, Norveška, Venecuela, Island i Danska. Srbija se nalazi na 26. mesto od ukupno 119 zemalja i spada u zemlje u kojima je život jeftin.

Još nije kasno za vakcinu protiv gripa

Otkrivanje virusa gripa u Srbiji može da se očekuje svakog dana, smatraju stručnjaci Instituta za virusologiju "Torlak", ističući da još nije kasno za vakcinu, iako bi mogla da bude manje delotvorna ako se u cirkulaciji javi mutirani virus gripa A podtipa H3N2.

VIDEO: Maca spasila napuštenu bebu da se ne smrzne

Beba ne starija od 12 nedelja pronađena je 15. januara ispod jednog stepeništa u ruskom gradu Obninsku. Napušteno dete nađeno je u kutiji namenjenoj mački, koja je sve vreme grejala bebu svojim krznom i glasno mjaukala.

Implant protiv gojaznosti uskoro dostupan u SAD

Američka uprava za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA) odobrila je komercijalizaciju u SAD implanta protiv gojaznosti "Maestro Rechargeable System - MRS", koji je proizvela firma EnteroMediks.

Optimisti imaju zdravije srce

Evo dobre vesti za sve one koji na život gledaju sa vedrije strane: optimisti imaju dvostruko veću šansu da svoje srce sačuvaju zdravim od pesimista.