Da li seks umire u braku?

Jednom kad uplovite u bračne vode, seks prestaje. Svi smo to čuli, ali da li je to istina?
Jednom kad uplovite u bračne vode, seks prestaje. Svi smo to čuli, ali da li je to istina?

Nova studija u kojoj je učestvovalo 16.000 Amerikanaca starosti od 18 do 60 godina, pokazala je da brak bez seksa nije mit, nego realnost. Skoro 20 odsto bračnih partnera u Sjedinjenim Američkim Državama u zadnjih mesec dana nije imalo seksualne odnose, a šest odsto njih nije imalo odnose duže od godinu dana.

Kad govorimo o proseku, parovi uglavnom imaju seks 1,2 puta nedeljno, a brakovi bez seksa su se u zadnjih 20 godina čak učetvorostručili. Na primer, 1994. godine, 1,3 odsto muškaraca i 2,6 odsto žena je prijavilo da nisu imali seksualne odnose u zadnjih godinu dana, dok su 2014. godine ti brojevi skočili na 4,9 odsto i 6,5 odsto.

"Mislim da je problem u tome što danas jednostavno više pričamo i slušamo o tome. Nekad davno, pre dostupnosti kontracepcije, brak bez seksa bio je način da se spreče neželjene trudnoće. Takođe, nesrećni parovi su češće ostajali zajedno zbog društvenih očekivanja ili dece. Danas su stvari drugačije", smatra Deniz A. Doneli, profesorka sociologije sa Državnog univerziteta u Džordžiji.

  • @Deks

    16.01.2015 17:47
    ?
    Sa koje si ti planete pao, majke ti? A da izvadis malo ruke iz gaca, a?
  • Deks

    16.01.2015 14:49
    Brak pruža sigurnost
    Brak pruža sigurnost u svemu pa tako i u izgledima za seks. Oženjen muškarac ako želi seks ima velikog izgleda i da ga dobije, dok neoženjeni mora da juri po gradu ne bi li zadovoljio svoje potrebe. Isto je i što se tiče žena, udata žena može sa sigurnošću računati na zagrljaj muškarca dok neudata večno za njim žudi.
  • Realno

    15.01.2015 19:27
    Pre/izvan braka: sve su samo MIRISI! Doterani, odmorni, šminka, parfem, brijanje, sexy donji veš...
    U braku: osetiš sve NEPRIJATNE MIRISE! Zajednička upotreba WC-a, buđenje (ajde baš da vidimo foru iz filmova - ljubljenje neposredno posle buđenja), udoban donji veš, prljav veš,...
    Pre/izvan braka:primarna zabava.
    U braku: primarne obaveze.
    Realno(st)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.