Novosadski informativni portal 021

Život

Kakav je bio seks Adolfa Hitlera?

Martin Amis, engleski romanopisac, esejista i pisac novela, veruje da je nacistički vođa bio aseksualan i toliko "opsednut čistoćom" da je Evu držao na distanci čak i tokom seksualnog odnosa, piše "Telegraph".

VIDEO: Kako spavaju kitovi?

Ako ste se ikada pitali kako spavaju kitovi, možete da pogledate redak snimak koji je grupa podvodnih fotografa nedavno postavila na Jutjubu.

Kina dobija Universal tematski park

Kina je odobrila gradnju tematskog parka američke kompanije za medije i zabavu NBCUniversal, vrednog 3,3 milijarde dolara, što će biti prvi veliki tematski park u Pekingu čiji su vlasnici stranci.

Predstavljen najveći magarac u Srbiji

Karnevalska povorka životinja, kućnih ljubimaca i tridesetak konja i magaraca, među kojima je bio i najveći magarac u Srbiji, danas je označila kraj Festivala zaštite životinja na Niškom sajmištu, kojim je obeležen Međunarodni dan zaštite životinja.

Pet navika koje škode vašim zubima

Ako ste pomislili da znate sve o higijeni usne šupljine, kao i da radite sve kako bi vaši zubi i desni ostali blistavi i zdravi, iznenadićete se kada otkrijete koliko svakodnevnih navika šteti vašim zubima.

Kako muškarci pokazuju ljubav?

Muškarci često ne mogu prevaliti ono ključno "volim te" preko usana, ali ako pažljivo pratite njegovo ponašanje, biće vam jasno da tako misle - iako to ne izgovaraju.

Hodanje je zdravije od treninga

Svakodnevno kretanje je zdravije od iscrpljivanja napornim treninzima, jer je hodanje biološki imperativ baš kao i hrana, kaže naučnik Kejti Bovman.

Vozači autobusa su najbolji u seksu?

Ankete su pokazale da, na primer, muškarce zaposlene u finansijskim ili kompjuterskim sektorima treba zaobilaziti u širokom luku, jer će seks učiniti još dosadnijim.

Pivo loše utiče na spermu

Možda ste mislili da po neka krigla piva ne utiče negativno na vaše zdravlje, ali izgleda da samo četiri piva sedmično može naneti ogromnu štetu kod muškaraca.

Prvo vežbanje, pa onda u školu

Polučasovno vežbanje pre škole pomaže deci da se bolje koncentrišu na nastavi, a naročito onoj koja pate od poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, pokazalo je američko istraživanje.

Osmoro mališana čeka na transplantaciju bubrega

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj osmoro mališana čeka na transplantaciju bubrega, a od početka godine u toj zdravstvenoj ustanovi urađene su dve transplantacije, jedna sa živog srodnika i jedna kadaverična (od preminule osobe).

FOTO: Neobične slike porodičnog lava

Serija privatnih fotografija nastala početkom sedamdesetih godina prošlog veka prikazuje jednu američku porodicu koja je u udobnosti svog doma udomila neobičnog kućnog ljubimca - lava.