Srbija dobila prvi Halal hotel

Hotel Solaris rizort u Vrnjačkoj Banji prvi je hotel u Srbiji sa Halal sertifikatom koji mu je danas svečano dodeljen.
Hotel Solaris rizort u Vrnjačkoj Banji prvi je hotel u Srbiji sa Halal sertifikatom koji mu je danas svečano dodeljen.

Direktor Agencije za sertificiranje Halal kvaliteta u Srbiji Samir Tandir rekao je danas u Vrnjačkoj Banji, nakon uručenja sertiflkata, da Vlada Srbije čini sve da privuče arapske investitore u Srbiju.

"Da bismo dočekali spremno investicije, moramo da preuredimo ceo naš sistem i da ga uskladimo sa tržišnim uslovima, i zato je Agencija za sertificiranje partner Vladi Srbije. Danas smo dodeli Halal sertifikat hotelu Solaris rizort u Vrnjačkoj Banji i tako je postao prvi sertificikovani hotel u Srbiji. Sada je on osposobljen da primi goste sa posebnim uslovima, odnosno muslimanske veroispovesti", rekao je Tandir.

On je napomenuo da dve trećine konzumenata proizvoda sa Halal sertifikatom u EU nisu muslimanske veroispovesti.

  • 15.10.2014 11:54
    Pitanje
    Da li postoji neki halal hotel u Grckoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.