Novosadski informativni portal 021

Život

Hrana za poboljšanje koncentracije

Pojedine namirnice, koje su teške i masne, mogu da učine da se osećate pospano i da vam padne koncentracija. Kako biste to izbegli, evo šta treba da jedete. 

Otrov puža najbolji lek protiv bolova

Naučnici su uspeli da stvore izuzetno jak lek protiv bolova iz otrova puževa, a ova supstanca bazirana na sićušnom proteinu koji se nalazi u otrovu puža "korneta" mogla bi da bude efikasnija od morfijuma.

Ako vam se ovo događa nakon seksa...

Uprkos tome što mnogi misle da o seksu i svemu što ide uz njega sve znaju, uvek će biti neprijatnih pitanja čiji odgovori mnoge zanimaju, ali se ne usuđuju da pitaju. Evo nekih od takvih pitanja i odgovora na njih.

Pomozite telu da se probudi nakon zime

Tokom zime metabolizam se uspori, što dovodi do nagomilavanja kilograma, ali i toksina. Sa prvim toplijim danima telo se budi i počinje da se oslobađa štetnih materija. 

Dokazano: Postoje dve vrste ženskog orgazma

Više do jednog veka različiti lekari sugerisali su u svojim knjigama kako su žene sposobne da dožive dve vrste orgazama - klitorisni i vaginalni. Razlozi zbog kojeg se oni razlikuju uzrokovali su brojne debate.

250 razloga zašto London uskoro neće ličiti na sebe

Relativno čist pogled na nebo Londona, kojim je nekada dominirala Katedrala Svetog Pavla, a kasnije poslovna četvrt Kanari Vorf i tornjevi Gerkin (krastavac) i Šard, verovatno će postati prilično skučen, budući da je u planu izgradnja gotovo 250 visokih kula, od kojih se neke već grade.

Naučnici tvrde da je ovo formula ljubavi

Iako je matematika verovatno najgora stvar kada je ljubav u pitanju, istraživanje u kom je učestvovalo 2.000 osoba u vezi sa tim zašto veze traju toliko koliko traju došlo je do jednačine koja nam daje formulu ljubavi.