Najsrećniji su na poslu oni koji najmanje razmišljaju

Najsrećniji na poslu su radnici koji ispunjavaju radne zadatke koji ne zahtevaju razmišljanje, pokazala je studija istraživača Univerziteta Irvin u Kaliforniji.

Najsrećniji na poslu su radnici koji ispunjavaju radne zadatke koji ne zahtevaju razmišljanje, pokazala je studija istraživača Univerziteta Irvin u Kaliforniji.

"Posao koji ne zahteva mentalnu uključenost pruža nam osećaj ispunjenosti i zadovoljstva bez stresa i frustracije", objasnila je vođa istraživačkog tima sa kalifornijskog univerziteta Gloria Mark za Vol Strit Džornal.

Istraživanje, u koje su bili uključeni zaposleni u Majkrosoftu koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom celog dana, pokazalo je da su se službenici u trenutku obavljanja poslova koji zahtevaju veliku pažnju i usredsređenost osećali mnogo manje srećni nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

"Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa a ljudi su generalno srećniji kada nisu pod stresom", objašnjava doktorka Mark.

"S druge strane posao 'naslepo' ne zahteva napor a, ipak, pruža osećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne dužnosti", zaključuje se u studiji.

  • Andrija Šrek

    15.03.2014 19:14
    ...
    Pih, pa za ovo nije trebalo sprovoditi istraživanje....
  • 15.03.2014 19:13
    Little robots and drons
    Work happy...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.