Život
25.10.2012.
07:41
Procenjuje se da u Srbiji godišnje oko 10.000 devojaka mlađih od 22 godine uradi abortus, a dr Zoran Stanković iz Instituta za majku i dete ocenjuje da Srbiji nedostaje kontinuirana edukacija mladih kako da se zaštite od neželjene trudnoće, ali i polno prenosivih bolesti.
  • Mario

    26.10.2012 14:17
    @Novosadjanin
    ...i ne samo sve to, nego smo se kao celokupno društvo poneli za nekim "modernim, zapadnim" vrednostima i odrekli nekih tradicionalih, koje se uglavnom izvrgavaju ruglu, ili odbacuju kao "nazadne" - a ja pitam, da li je sve ovo što pričamo "napredak"? Kada mlade momke o seksualnosti obrazuje Internet poronografija (koja nema tri blage veze sa realnošću pravog seksualnog odnosa), a mlade devojke o seksualnosti obrazuju mediji, ženski časopisi i polugole „zvezdaljke”, kuda to može da vodi, u vakumu roditeljskog i školskog vaspitanja (ako oni uopšte i mogu da se izbore sa gore navedenim uticajima)?? Radi se o jednom kompletnom sunovratu - a rešenje je jedino kompletan moralni preporod društva, što će se desiti jedino čudom...
  • Novosađanin

    26.10.2012 07:45
    Pa šta ste očekivali?
    Niti se roditelji bave svojom decom, niti se obrazovni sistem bavi njima. Važno da za veronauku nije preopterećen školski sistem!

    Samo nemoj da neko počne sa opravdanjima tipa "pa jadni roditelji toliko rade da ne viđaju decu", takva opravdanja ne priznajem, mene su roditelji vaspitavali devedesetih, radili od jutra do sutra, otac bio i na ratištu, i rezultat: i dalje su stizali da posvete vremena i svojoj deci, da pogledaju šta ima u školi, da pričaju sa nama...

    Problem je što je Srbija jedno veliko selo, i što je puna lažnih moralista, i gde su sve teme tabu, i o ozbiljnim stvarima se ne priča, samo se tupi o kosmičkoj policiji, zaveri univerzuma protiv nebeskih Srba. A decu ko šiša...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna