Život
27.06.2013.
14:55
Mladi muškarci češće umiru od raka kože od mladih žena, bez obzira na stepen težine i oblik tumora, tvrdi nova studija.
  • Doca

    27.06.2013 17:49
    Melanom
    Melanom nije karcinom!
    Melanom je maligno oboljenje pigmentnih ćelija, melanocita, što nije isto što i rak (karcinom), ali jeste oboljenje koje odnosi život u velikom procentu slučajeva.
    -Kako ga prepoznati?

    Mladeževi u ravni kože koji su izuzetno potamneli ili promenili boju, uvećali se, dobili beli oreol, svrbe, peckaju i krvare su sumnjivi na melanom.

    -Da li je svaki tako promenjen mladež u stvari melanom?

    Ne mora da znači ali ga treba odstraniti i proveriti ga.

    -Kako ga sprečiti?

    Izbegavajte solarijum i preterano sunčanje. Ne idite na sunce od 12-16h ili se povucite u hladovinu u tom delu dana. Koristite zaštitne kreme sa visokim faktorom zaštite i držite se hlada.
    Previše tamna koža i ovako više nije u modi a pregorevanje na suncu pojačaće vaše bore! :D Budite umereno tamni i zdravi. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna