Život
10.12.2013.
16:46
Post se smatra najstarijom metodom čišćenja organizma. Kada se posti, organizam kao sistem i svi njegovi delovi su manje opterećeni, a osim toga uverenje je da se njime čiste i misli i širi ljubav.
  • 12.12.2013 08:07
    Tačno je!
    Jedini režim ishrane koji se blagotvorno odražava na dužinu života je umereno gladovanje.
  • Orwell Vegan

    11.12.2013 20:45
    Post je izmisljotina hriscanske crkve
    stvoren kao kompromis mesozderskih snaga u vreme Konstantina. Prahriscanska zajednica nije konzumirala meso, sledbenici Hrista nisu isli u lov, nisu isli u vojsku itd. Pod naletom pobune od strane preostalog jezgra pravih Hristovih sledbenika, nazvanih jereticima, crkva je cak bacila anatemu na vegetarijanstvo, a oni koji nisu jeli meso muceni su i ubijani, kao sto su to bili Katari i Bogumili. Ovo je veoma teska tema za crkvu koja ne zeli da menja svoju politiku dogme i presudna je u delovanju crkve protiv omiljenih Bozjih stvorenja-zivotinja. To su istorijske cinjenice. Vernici od ustolicenja drzavne crkve postom pokazuju privrzenost crkvenom kalendaru i povinuju se kontroli uma od strane crkve, i nista drugo, a efekti posta se veoma brzo anuliraju. Vernici se zatim ponose koliko su izdrzali bez mesa, dok vegani "poste" ceo zivot.
  • Andrija Šrek

    11.12.2013 15:10
    ??
    Nisam baš najbolje razumeo:
    1. o kakvom "postu" se radi?
    2. koje su reference iz stručne literature za naučne dokaze za navedene tvrdnje?
    3. kako biste objasnili da se određenom hranom - "čiste misli i širi ljubav"?
  • Zlaja

    11.12.2013 12:52
    Srbija - Najzdravija !
    Mi smo definitivno sve zdraviji i zdraviji !
  • xx

    11.12.2013 12:42
    istina
    jedi da bi ziveo a ne zivi da bi jeo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna