Život
03.03.2014.
19:27 > 19:30
Nepalske vlasti su uvele novo pravilo za alpiniste koji se spremaju da osvoje najviši vrh na svetu Mont Everest - moraće da u povratku donesu osam kilograma smeća koje će usput pokupiti ili da se suoče sa sudskom tužbom.
  • Martin

    06.03.2014 19:24
    Gospođo, ja imam skoro 50 godina, i dalje se odazivam na razne ekološke akcije i ne vadim se na decu. Znam šta su ćumur i šapurike, prošle godine u avgustu smo gasili kod Brankovca jedno mesto za loženje ostalo od vas "ljubitelja prirode". Ali što se tiče loženja, to ipak nema veze sa vama, to je dozvolio NP, a Fruška gora se teško može nazvati Nacionalnim parkom, šta se sme da se radi... Pogledajte malo zaštićena prirodna područja u okruženju, sve će vam biti jasno.
  • 06.03.2014 09:14
    @Martin
    Martine, dušo, sreća pa se ti ne pitaš ništa. Svoje smeće sa Fruške gore nosim sa sobom u grad i tu ga bacim. Nažalost. Jer vidim da nadležne službe to neće uraditi, a često nema ni jedne cele kante za odlaganje smeća. A tuđe smeće sigurno neću unositi u auto i tegliti do grada, jer radim i plaćam porez, pa to treba da rade nadležne službe koje posredno ja finansiram. U dobrovoljnim akcijama čišćenja sam učestvovala kad sam bila mlađa, a sada ćete valjda vi mlađi da nastavite dok naša deca ne porastu za takve aktivnosti. Sada sam u godinama kada želim da sednem u auto i odem na Frušku, palim vatru za roštilj na mestu predviđenom za tu namenu (ponesem svoj ćumur i šapurike - ako znaš šta je to)i tu provedem ceo dan sa porodicom i prijateljima. I u čemu je tvoj problem - što ne nosim i tuđe smeće do grada? Muka mi je od vas koji ste veći katolici od Pape.
  • Martin

    05.03.2014 11:28
    Znate šta? Takvu inicijativu za kupljenje smeća na Fruškoj bi prihvatili planinari, izviđači, biciklisti, rekreativci, ekolozi... Dakle, oni koji na planinu idu zbog ljubavi prema prirodi. A vidite ko se buni dole u komentarima. Onaj koji dolazi gore kolima, roštilja, smrdi i pali vatru i ostavlja tone smeća... Nije mu teško da nosi tuđe smeće, niko to nije tražio. Teško mu je da ponese sopstveno. Zabranio bih ti da priđeš šumi!
  • none

    05.03.2014 10:18
    @Vlada - mislim, stvarno...
    Apsolutno se slažem sa tobom. Još da dodam da bi mogli onu silnu komunalnu policiju koja dangubi po ceo dan da kontroliše i kažnjava bahate koji bacaju smeče po fruškoj gori.
  • zlopamtilo

    04.03.2014 19:12
    golija,kop,tara,stara.......na ulasku po vreću a na izlasku po dve!!samo za deset dana opet,pa onda opet po vreću itd.kao i tanjir ,ako oćeš da bude čist a ti ga lepo operi.Kao i wc,.......
  • @Vlada

    04.03.2014 11:40
    mislim, stvarno...
    Fruška gora nije "krov sveta". Slažem se sa tobom da treba da je čuvamo, ali, pobogu, do ove nadmorske visine bez problema treba da stignu vozila gradske čistoće. Pri tom, ako plaćam ulaz, očekujem da postoje kante za smeće u koje ću baciti sve što treba, o ostalim sadržajima da ne pričam , sada nije tema, a ne da vučem smeće u grad, jer nisu u stanju da poprave stare kante i isprazne onaj jedan kontejner na Stražilovu. Što se tiče kupljenja tuđeg smeća, ideja ti je stvrarno neverovatna. Zamisli sada da sve sa decom u autu nosimo do grada par kila smeća, jer služba koja je za to zadužena ne radi svoj posao. Nemoj mešati babe i žabe (Fruška gora i Himalaji)
  • 04.03.2014 08:03
    pune nose samo zbog sebe
  • Vlada

    03.03.2014 22:35
    ...
    Isti zakon uvesti i za sve nas prolaznike, vikendaše i izletnike na našu lepoticu Frušku goru. Nemamo druge do ove planine.
    Jedna stvar mi nikada neće biti jasna - koliko mala i ograničena je svest onih koji donesu pune boce, kutije, flaše i kese i onda im je teško sve to prazno da vrate i nađu kantu i odlože. Da li neko može da mi objasni ovo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna