Život
27.05.2014.
16:28
Internet enciklopedija Vikipedija sadrži greške u 9 od 10 članaka o zdravlju pa se sve informacije u njima moraju uzimati s velikim oprezom.
  • 29.05.2014 06:36
    @опичени сремац
    Bez uvrede, vrlo dobro znam kako se uredjuje Wikipedia. Internet koristim od 1996.

    Da ne bude nesporazuma, mislim na englesku verziju (teme u vezi zdravlja), koja je prilicno bogata referencama i linkovima.

    Srpsku verziju ne citam.
  • 28.05.2014 19:24
    Meni je wikipedija savetovala da odsecem onu stvar a kasnije moj drugar doktor kaze nije trebalo ali ajde dobro.
  • опичени сремац

    27.05.2014 18:54
    То је зато што је Wikipedia потпуно слободна за уређивање, без праве и конкретне провере података. Није само проблем у медицини, већ у свим категоријама. Десет пута више треба труда и времена да се неке ствари демантују, него да се објаве.

    Људи треба коначно да схвате да Wikipedia није сигуран извор података и чињеница, већ само прелаз између објаве и демантија. Нисам лекар, нити имам икакве везе са њима. Ја сам историчар и ТВРДИМ да историјски подаци нису тачни у 80% случајева.

    Није ово никаква критика за Wikipediu, већ само констатација стања.

    Поразно је што је већини коментатора овде цитат са Wikipediе апсолутна истина, а то никако није тачно.
    Из моје струке: Историја се увек учила из књига са наведеним изворима, који су доступни провери. Wikipedia то није, она има само линкове према својим другим темама и неким непровереним, и без могућности провере, изворима!

    Нисмо ваљда већ толико заглупили да верујемо свему написаном? Па, и на тараби пише она ствар а није!

    На коментар првог анонимног се заиста не бих освртао, без увреде. Није он то намерно написао (ваљда), већ није знао како се уређује Wikipedia.
  • 27.05.2014 17:51
    To je zato sto nemaju pojma (lekari - cast izuzecima) a Wikipedija omogucava i obicnim ljudima da se obrazuju o bolestima i lekovima, jasno i pregledno... Cesto bolje nego sto su oni ucili na fakultetima.

    Lekarima smeta konkurencija da bi mogli opusteno da naplacuju stotine USD za sat vremena 'konsultacija' ili par hiljada kod nas.

    Ko je patio od bilo kakvih hronicnih bolesti zna o cemu govorim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna