Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Asanž tri godine u ambasadi Ekvadora

Pristalice Džulijana Asanža okupile su se ispred ambasade Ekvadora u Londonu kako bi obeležilii treću godišnjicu njegovog boravka u tom zdanju, koje ne sme da napusti da ga vlasti Velike Britanije ne bi uhapsile i isporučile Švedskoj zbog navodnog seksualnog napastvovanja dve žene.

Cipras uskoro u Beogradu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Grčke Aleksisom Ciprasom u Sankt Peterburgu o zajedničkom preduzeću za izgradnju gasovoda.

Gasprom gradi termoelektranu kod Pančeva

Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor sa kompanijom "Centrenergoholding", koja je deo "Gasprom Energoholding grupe", o osnivanju zajedničke firme radi izgradnje termoelektrane kod Pančeva, saopštio je "Gasprom".

Teške krađe u Sokobanji

Zadržavanje do 48 sati određeno je M. P. (31) i R. P. (25) iz Niša zbog sumnje da su izvršili dva krivična dela teška krađa u Sokobanji, saopštila je Policijska uprava u Zaječaru.

Petočlana srpska porodica iseljena iz kuće na Kosovu

Porodica Ilić iseljena je jutros iz svoje kuće koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice nakon što je Albanac na sudu dobio spor da je on vlasnik kuće u kojoj je do danas živela petočlana srpska porodica.

Udžbenici iz Albanije u školama u Crnoj Gori

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore će Nacionalnom savetu za obrazovanje uputiti predlog da se bukvar na albanskom jeziku, koji se koristi u školama u Albaniji i na Kosovu, koristi i u školama sa nastavom na albanskom jeziku u Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva prosvete.

Čovek pao iz aviona na krov zgrade

Britanska policija pokrenula je danas istragu posle pisanja medija da je na krovu zgrade u jugozapadnom delu Londona pronađeno telo čoveka koji je pao iz donjeg dela aviona na letu iz Južnoafričke Republike.

Nepokretna žena izašla iz zgrade posle 16 godina

Stomatološka sestra Gita Jović (56) iz Niša, kojoj je kasetna bomba raznela nogu tokom bombardovanja 1999. godine, konačno je izašla iz svojevrsnog "kućnog pritvora" u kome je živela 16 godina, jer je zgrada u kojoj živi dobila arhitektonsku (prilaznu) rampu.

DJB: Doktoru nauka u RTB Bor otkaz zbog politike

Jednom od tri preostala doktora nauka koji rade u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor Milanu Dejanovskom, uručen je protivzakonit otkaz, zbog njegovih kritičkih stavova o rukovođenju RTB Bor, saopštio je danas pokret "Dosta je bilo".