Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Klimatski marš Beogradom

Zeleni Srbije su u Beogradu organizovali protestnu šetnju kako bi ukazali da ekologija nije trošak već ulaganje koje može pomoći da se izađe iz ekonomske krize.

Napadačima na Nemca ukinut pritvor

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Milošu L. (19) i Iliji V. (19) koji su uhapšeni nakon incidenta sa nemačkim državljaninom Denisom Honigom (27) prošlog vikenda na Zelenom vencu u Beogradu.

SVM protiv deklaracije za promenu Ustava

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da njegova stranka neće glasati za Predlog deklaracije o potrebi promene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava.

Sutra na posao bez automobila

U cilju promovisanja javnog prevoza i nemotorizovanih vidova transporta, Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je sve zaposlene u državnoj upravi da 22. septembra, na "Dan bez automobila“, dođu i vrate se sa posla peške, biciklom ili javnim prevozom i da svoje automobile ostave kod kuće.

Počela kontrola državnih nekretnina

Državna revizorska institucija počela je drugu reviziju svrsishodnosti poslovanja koja se odnosi na raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srbije.

Odlaže se suđenje Šariću, Draginu...

Zbog obustave rada svih advokata u Srbiji i dalje će trpeti pravosuđe, posebno krivično, jer bez njihovog prisustva nije moguće održati suđenje, niti bilo kakvo saslušanje.

Ponižavanje Rusije vodi u treći svetski rat

Komentator francusko-belgijskog nedeljnika "Vif-Ekspres" Žak Atali upozorava da bi geopolitika ponižavanja Rusije, koju sprovodi Zapad, ako se nastavi, "kao prirodna posledica dovela do trećeg svetskog rata".

Magla otežava saobraćaj

Saobraćaj u Srbiji od jutros je mestimično otežan zbog magle, pa se na vozače apeluje da voze sporije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Manji broj registrovanih vozila

Tokom drugog dela ove godine, uočen je pad broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila, objavio je Republički zavod za statistiku.

Mihajlović: Srbija pred energetskom krizom

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zorana Mihajlović ocenila je da bi Srbiju ove zime mogla da zadesi energetska kriza, ali je poručila i da nema mesta panici.

Kirbi: Parada ponosa mora da se održi

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da Parada ponosa u Beogradu treba da bude održana jer svi treba da uživaju ljudska prava uključujući pripadnike LGBT zajednice.