Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

FOTO: Dete se slikalo držeći odsečenu glavu

Jedan Australijanac koji se u Siriji bori na strani terorističke organizacije ISIL šokirao je svet kada je na svom Tviter profilu objavio sliku svog sina kako drži odsečenu glavu sirijskog vojnika i pritom napisao "To je tatin sin".

Zašto banke iz Srbije šalju podatke SAD?

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić zatražio je od banaka da se izjasne o tome zašto od novih klijenata traže da potpišu izjavu kojom pristaju da se promene na njihovom računu dostavljaju poreskim organima SAD.

Neredi zbog ubistva tinejdžera

Komemorativni skup povodom pogibije osamnaestogodišnjeg Majkla Brauna, koga je ubio policajac u američkom gradiću Ferguson u Misuriju, pretvorio se u masovne nerede praćene demoliranjem prodavnica i krađom robe.

Uhapšen zbog krađe električnih kablova

Dvadesetpetogodišnji P. J. sa područja Sremske Mitrovice uhapšen je zbog sumnje da je kroz devet teških krađa ukrao 270 metara električnih kablova i time oštetio javna preduzeća "Elektromreža Srbije", "Železnice Srbije" i "Elektrodistribucija" u Sremskoj Mitrovici.

Haos u Britaniji zbog uragana

Za samo nekoliko sati uragan "Berta" je u nekim delovima Velike Britanije doneo količine kiše koje inače padnu u toku jednog meseca.

Veliki požar u skladištu u Splitu

U Splitu je danas oko 19 sati izbio veliki požar u radionici i skladištu kompanije "Konstruktor inženjering", a čuju se i eksplozije, prenose hrvatski mediji, navodeći da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage.

Nema ebole u Rumuniji

Rumunski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da muškarac, za koga se sumnjalo da je oboleo od teške infektivne bolesti, ipak nema ebolu.