Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Letnja akademija promoviše kvalitete Vojvodine

Ovogodišnja, 3. po redu Letnja akademija skupštine evropskih regija okupiće oko 110 učesnika iz 20-ak zemalja Evrope, sa ciljem upoznavanja sa multietničkim karakterom kojim se Vojvodina godinama ponosi.

Normalizovan saobraćaj na Horgošu

Oko 12 časova normalizovan je saobraćaj ka graničnom prelazu Horgoš, nakon što je policija u jednom momentu tokom pre podneva preusmeravala vozače sa autoputa ka alternativnim prelazima.

Privatizacije po novom moguće do kraja godine

Prvo preduzeće moglo bi da se proda u skladu sa novim Zakonom o privatizaciji već do kraja godine, izjavila je direktorka Centra za privatizaciju Ivana Ranković Blažević, podsećajući da je danas objavljen javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora.

Crni policajac preuzima kontrolu nad neredima u Fergusonu

Policija savezne američke države Misuri preuzeće kontrolu bezbednosti od lokalne policije u predgrađu Sent Luisa koje je zahvaćeno talasom nereda pošto je jedan policajac usmrtio nenaoružanog mladog crnca, najavio je guverner Misurija Džej Nikson.

Zaustavljeno curenje kiseline

Vatrogasno spasilačke jedinice iz Kuršumlije, Prokuplja i Niša i radnici Simpa ŠIK iz Kuršumlije zaustavili su danas u zajedničkoj akciji curenje sumporne kiseline iz jedne od komora cisterne u krugu fabrike Simpo ŠIK u Kuršumliji.

Dinar sutra isti

Dinar će sutra ostati na istom nivou prema evru, pa će zvanični srednji kurs biti 117,4033 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).