Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pucnjava u mrtvačnici, 9 ubijenih

Maskirani napadači u gradu San Pedro Sula u Hondurasu upali su u mrtvačnicu u kojoj se nalazila porodica jednog preminulog i ubili devet ljudi.

LDP: Promenom ustava do autonomije Vojvodine

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da jedino promena Ustava Srbije, koja će obezbediti punu autonomiju Vojvodine, može da dovede do oporavka te pokrajine, a neće joj pomoći politički sukobi oko toga ko će biti na vlasti.

Subotica: Vozaču turskog autobusa oduzet pasoš

Arslanu Hajriju, vozaču turskog autobusa, koji se prevrnuo prošlog četvrtka na autoputu kod Subotice, kada je jedna osoba izgubila život a više od 30 povređeno, određena je mera zabrane napuštanja Subotice i oduzet mu je pasoš.

Preminuo slikar Sava Stojkov

Slikar Sava Stojkov preminuo je danas u 90. godini posle kratke i teške bolesti. Bio je jedan od najpoznatijih jugoslovenskih slikara na staklu, a vojvođanska priroda i ljudi predstavljali su središnji motiv njegovog slikarstva.

SNS: Ako mora, u vladu i sa demokratama

Ukoliko Demokratska stranka nastavi da odbija učešće u "koncentracionoj" vlasti u Vojvodini, u koju bi ušla Srpska napredna stranka, naprednjaci će pokušati da formiraju prelaznu vladu bez DS, dok u Ligi socijaldemokrata Vojvodine veruju da bi tada najbolje rešenje bili hitni pokrajinski izbori.

Kamioni na Batrovcima čekaju 12 sati

Na graničnom prelazu Batrovci, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja, na izlasku iz Srbije teretna vozila čekaju oko 12 sati, saopštio je danas MUP.

Pritvor za pomagače Marka Milićeva

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za šest osoba koje se sumnjiče da su pomogle Marku Milićevu nakon što je, kako se sumnja, 25. jula svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo.

Još se ne odriču duplih funkcija

Iako su najavljivane ostavke, u Agenciju za borbu protiv korupcije nije stiglo nijedno rešenje s imenima funkcionera koji su obavljali duple funkcije.

Džihadisti odrubili glavu novinaru

Džihadistička organizacija Islamska država objavila je snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju.

Hamas preti da će napasti aerodrom

Islamistički Hamas zapretio je da će ispaliti još raketa na međunarodni aerodrom Ben Gurion kraj Tel Aviva, upozorivši aviokompanije da ga izbegavaju.

Subotica: Brutalno pretukao psa

Jedan lovac iz subotičkog naselja Mali Radanovac pretukao je juče motkom bolesnog i iznemoglog napuštenog psa naočigled komšija koji su ga sa terase molili da prestane.