Nema ebole u Rumuniji

Rumunski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da muškarac, za koga se sumnjalo da je oboleo od teške infektivne bolesti, ipak nema ebolu.
Rumunski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da muškarac, za koga se sumnjalo da je oboleo od teške infektivne bolesti, ipak nema ebolu.

"Prikupili smo sve epidemiološke podatke, korak po korak, i utvrdili smo elemente koji isključuju ebolu kod ovog pacijenta sa 99 odsto sigurnosti", izjavio je direktor Instituta za infektivne bolesti Adrijan Strejinu-Cherćel.

Ranije je rumunska agencija Adjerpres javila da je u Nacionalni institut za infektivne bolesti u Bukureštu primljen pacijent, koji se krajem jula vratio iz Nigerije, i da se sumnja da je oboleo od neke infektivne bolesti, što podrazumeva i ebolu. Agencija je navela da je 51-godišnji muškarac u izolaciji.

Broj žrtava virusa ebole u Zapadnoj Africi je dostigao 961, zaključno sa 6. avgustom, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

U saopštenju se navodi da je samo 5. i 6. avgusta registrovano 29 smrtnih slučajeva. Epidemijom ebole su, pored Nigerije, najteže pogođene Gvineja, Liberija, Sijera Leone.

  • Dzevad Vejn

    10.08.2014 15:48
    Sigurni smo
    Naoruzana deca iz zilotskog kampa ce upucati ebolu na granici samo tako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet