Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sutra počinje razmatranje žalbi na doktorat Siniše Malog

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da će Odbor za profesionalnu etiku sutra razmatrati žalbu kojom grupa univerziteskih profesora traži da doktorat ministra finansija Siniše Malog bude proglašen plagijatom.

Radnici Amazona rade u nehumanim uslovima

Globalni koncern "Amazon" suočava se širom sveta sa brojnim optužbama zbog nehumanih uslova rada zaposlenih, a sada su poznati i uslovi pod kojima rade zaposleni u Austriji.

Doktor traži da se u Srbiji zabrani roštilj na ugalj

Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je predstavka dr Ivana Nikolića iz Beograda koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ugalj u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamene električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tumora debelog creva.

Smenjen Mladen Krstajić

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije smenio je dosadašnjeg selektora reprezentacije Mladena Krstajića.

Počelo prikupljanje potpisa da se ograniče rijalitiji

Aktivisti građanskih udruženja koji zahtevaju da se ograniči emitovanje rijalitija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, održali su danas performans ispred Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) u Beogradu i počeli skupljanje potpisa građana.

Voz naleteo na kola na putnom prelazu, vlasnik automobila pobegao

Putnički voz naleteo je danas u 6:46h na drumsko vozilo na putnom prelazu obezbeđenom znacima vertikalne drumske signalizacije, između železničkih stanica Loznica i Koviljača, a u sudaru nije bilo povređenih, saopštilo je preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije".

Napadač iz Supetra učestvovao i u incidentu u Vrčinu

Dvadesetdvogodišnji V. M. kojem je određen jednomesečni istražni zatvor zbog nedavnog napada na grupu sezonskih radnika srpske nacionalnosti u Supetru, prošle godine je bio u grupi Hajdukovih navijača koji su učestvovali u incidentu na benzinskoj pumpi u Vrčinu kod Beograda gde su uzeli artikle koje nisu platili i šarali ustaške grafite, preneo je portal Index.hr.