Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Goran Kozić osuđen zbog uvrede Verana Matića

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na novčanu kaznu od 150.000 dinara bivšeg savetnika glavnog i odgovornog urednika lista "Ilustrovana politika" Gorana Kozića zbog uvrede Verana Matića, predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Rimski lekari upozoravaju na opasnost od smeća

Lekari u Rimu upozoravaju na moguće rizike po zdravlje izazvane prepunim kontejnerima na gradskim ulicama, dok se italijanska prestonica bori s novim problemima sa smećem pojačanim letnjim vrućinama.

Poreski dug "Zastava oružja" dostigao 10 milijardi dinara

Iako Vlada Srbije i Ministarstvo odbrane u poslednje vreme o tome "mudro ćute", neizmirene finansijske obaveze domaće vojne industije, pre svega Zastave oružja, prema državi i dalje postoje i rastu, uprkos činjenici da su, prema, u avgustu prošle godine usvojenom Zakonu o proizvodnju i prometu naoružanja i vojne opreme, trebalo da budu konvertovane u državni ulog u kapitali tih preduzeća u roku od šest meseci.

Toplotni talas u zapadnoj i centralnoj Evropi

Zapadnu i centralnu Evropu zahvatio je toplotni talas zbog kojeg su vlasti savezne nemačke pokrajine Saksonija-Anhalt uvele privremena ograničenja brzine vožnje na pojedinim delovima autoputa iz predostrožnosti zbog eventualnih oštećenja koja mogu izazvati visoke temperature.

Šest izjava o zainteresovanosti za Komercijalnu banku

U Ministarstvu finansija danas je održana sednica Tenderske komisije koja prati sprovođenje postupka prodaje akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, a nakon razmatranja svih pristiglih ponuda, utvrđeno je da je šest izjava o zainteresovanosti dostavljeno blagovremeno i da sadrže svu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom.