Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija dobija savremeni dispečerski centar za vozove

Predstavnici kompanije ruskih železnica "RŽD Internešnl" i Infrastrukture železnice Srbije posetili su Austrijske federalne železnice (OBB), u okviru projekta za izgradnju Jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji, koji realizuju ruski i srpski železničari.

Stotine kamiona blokiralo carinu u Beogradu

Nekoliko stotina kamiona stvorilo je dugačku kolonu i veliku gužvu danas na autoputu Beograd - Niš, nedaleko od Bežanijske kose i skretanja za Kvantaš i carinski terminal Beograd.

Da li su stariji građani isključeni iz društva?

Penzioneri u Srbiji često podnose najveći teret ekonomskih mera, što se odražava i na socijalnu uključenost i materijalnu ugroženost starijih građana, a treće doba je često propraćeno i raznim stereotipnim shvatanjima i neaktivnošću, kako na tržištu rada, tako i u društvenim odnosima.

Ranki Tomić pet godina zatvora za ratni zločin

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je na pet godina zatvora Ranku Tomić za ratni zločin 1992. godine u mestu Radić, kod Bosanske Krupe, jer je zlostavljala 18-godišnju bolničarku Armije BiH Karmen Kamenčić.

Snižene cene Fordovih lakih komercijalnih vozila

Pravnim licima i preduzetnicima, koji vozila koriste za svoje prevozne potrebe i zbog toga imaju pravo na povrat PDV-a, u prodajno-servisnoj mreži Forda u Srbiji do kraja godine se nudi mogućnost kupovine lakih komercijalnih i nekih SUV vozila (sa N1 homologacijom) po specijalnim cenama. Istovremeno, za dosadašnje flotne kupce i ona pravna lica koja jednokratno kupuju dva i više vozila odobravaju se dodatni popusti.

VIDEO: Tornado u Italiji nosio sve pred sobom

Snažan olujni vetar pogodio je juče popodne Italiju, a najgore je bilo u pokrajini Kalabriji gde je snažan vetar, kako piše Corriere Della Sera, podizao predmete i bacao ih na ljude. Ponegde se formirao i tornado.

Mali: Moguće povećanje plata i penzija i naredne godine

Održavanje visoke stope privrednog rasta je "domaći zadatak za sve u Vladi", izjavio je ministar finansija Siniša Mali i istakao da je, da bi se to ostvarilo, neophodan rast lične potrošnje, za šta je preduslov povećanje penzija i plata.